lördag 9 september 2017

Knäböj med dunk som stopp

Regnar i dag och väntar på bättre väder dels med magmaskinen och dels med cyklingen Tänkte beskriva lite hur man kan göra benböj med dunk som stopp, speciellt bra för otränade eller de med knäbesvär.
Enkel beskrivet så tar man en 20-25 liter dunk eller stol , bänk etc , ( detta exempel visar dunkar med olika höjd. Ju lägre ju tyngre blir det att gå upp till startpositionen )

och ställer sig framför en dunk, 20-25 liters, med fötterna axelbrett på golvet. Böj knäna och nudda dunken som om du ska sätta dig och res dig upp till start positionen.Detta ska utföras lugnt och sakta.
Gör detta tex 8-10 gånger ( reps) per set, och gör minst två set, men gärna 4. ( läste igår att ett set inte ger så mycket så då borde ju minst två vara eftersträvansvärt ).
Benmusklerna är bra att träna för övriga kroppen då de är så pass stora och sänder ut så mycket muskelbyggande ämnen i kroppen så att det bli enklare att träna upp andra muskel grupper ( också läst i går ) utöver att b.la. knä musklerna stärks och minskar skador och stabiliserar redan dålig knän.
Film med handhållen kamera , men ger ett  hum om hur det görs. 
Vanlig vardagsmotion https://youtu.be/VOileGJdL6U

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Magmaskin läge 4 a

Efter ca 1,5 dagars vila från kreatinin och träning så ökade jag på magmaskinen till läge 4 från läge 3.  Säger i filmen...